Пляцок з халвою рецепт

Торт с халвой («Пляцок з халвою»)

Пляцок з халвою рецепт. 5b0fb5433d. Пляцок з халвою рецепт фото. Пляцок з халвою рецепт-5b0fb5433d. картинка Пляцок з халвою рецепт. картинка 5b0fb5433d. Предлагаю приготовить вкусный торт с халвой прямоугольной формы с красивым разноцветным срезом. На западе Украины и Польше такой торт называется "пляцок". Срез пляцка яркий и многоцветный, благодаря разным слоям и крему. Красивые зелёные коржи получаются за счет реакции соды и халвы. Рецепт увидела у Лилии Цвет, за что ей большое спасибо.

Торт с халвой («Пляцок з халвою»)

Пляцок з халвою рецепт. picture 2317 06f1ba6e3787bdeacd8ade1d6fe76626. Пляцок з халвою рецепт фото. Пляцок з халвою рецепт-picture 2317 06f1ba6e3787bdeacd8ade1d6fe76626. картинка Пляцок з халвою рецепт. картинка picture 2317 06f1ba6e3787bdeacd8ade1d6fe76626. Предлагаю приготовить вкусный торт с халвой прямоугольной формы с красивым разноцветным срезом. На западе Украины и Польше такой торт называется "пляцок". Срез пляцка яркий и многоцветный, благодаря разным слоям и крему. Красивые зелёные коржи получаются за счет реакции соды и халвы. Рецепт увидела у Лилии Цвет, за что ей большое спасибо.

Предлагаю приготовить вкусный торт с халвой прямоугольной формы с красивым разноцветным срезом. На западе Украины и Польше такой торт называется «пляцок». Срез пляцка яркий и многоцветный, благодаря разным слоям и крему. Красивые зелёные коржи получаются за счет реакции соды и халвы. Рецепт увидела у Лилии Цвет, за что ей большое спасибо.

Ингредиенты

Этапы приготовления

Приготовим тесто для зелёного коржа.

Яйца разделить на белки и желтки.

Для взбивания белков используем большую глубокую посуду (у меня кастрюля объёмом 5 литров). Белки взбить в пену с помощью миксера, затем, взбивая, добавлять по 1 столовой ложке сахара. Взбивать нужно до полного растворения сахара и образования густой массы (ориентировочно в течение 5 минут). Добавить желтки, взбивать миксером ещё 1 минуту.

Добавить тщательно измельчённую халву (я натёрла на тёрке),

взбить на низких оборотах миксера.

Добавить муку и соду, погашенную уксусом. Перемешать тесто на маленькой скорости (обязательно!) миксера, чтобы сода равномерно размешалась с халвой. Выложить тесто в застеленную пергаментом форму.

Выпекать в разогретой духовке при температуре 180 градусах в течение 35-40 минут (до сухой лучинки). У меня размер формы 20х30 см, корж выпекался 50 минут. Время выпекания корректируйте в соответствии с особенностями своей духовки. Вот так выглядит готовый корж.

Готовый зелёный корж вынуть из формы, остудить, завернуть в пищевую плёнку и положить в холодильник на несколько часов (лучше на ночь). Так корж будет легче разрезать. По рецепту остывший корж надо разрезать на 2 части и пропитать сиропом. Для приготовления сиропа в 125 мл горячей кипячёной воды нужно добавить 50 грамм сахара и 1 столовую ложку сока лимона, перемешать и остудить. Холодным сиропом пропитать коржи. Приготовленный сироп будем использовать для пропитки всех коржей.

Поскольку у меня корж получился очень высоким, я разрезала его на 3 части, а затем каждую часть пропитала холодным сиропом.

Приготовим тесто для жёлтого коржа.

Яйца разделить на белки и желтки.

Белки взбить в пену с помощью миксера, затем, взбивая, добавлять по 1 столовой ложке сахара. Взбить надо так, чтобы сахар растворился и образовалась густая масса.

Добавить желтки, взбить ещё 1 минуту.

Добавить муку, куркуму, разрыхлитель, ванильный сахар.

Получившееся тесто перемешать миксером. Выложить тесто в застеленную пергаментом форму. Выпекать в разогретой духовке при температуре 180 градусов в течение 30-40 минут (до золотистого цвета или до сухой лучинки). Готовый корж вынуть из формы, остудить, завернуть в пищевую плёнку и положить в холодильник на несколько часов, лучше на ночь. Так корж легче будет разрезать. По рецепту остывший корж не надо резать.

Поскольку у меня корж получился высоким, я разрезала его на 2 части и каждую часть пропитала ранее приготовленным сиропом.

Для приготовления орехового крема надо арахис поджарить на сухой сковороде до золотистого цвета. Затем арахис нужно хорошо измельчить с сахаром.

Арахис, измельчённый с сахаром, залить 100 мл горячего молока, накрыть крышкой и оставить арахисовую массу до остывания.

Накрошенную халву также залить 50 мл горячего молока, перемешать до однородной массы, дать остыть халвичной массе до комнатной температуры.

Мягкое сливочное масло взбить, а затем по столовой ложке добавить халвичную массу к взбитому маслу, продолжая взбивать. В конце добавить арахисовую массу, перемешать и ореховый крем готов.

Смазать коржи кремом,

чередуя коржи по очереди.

Начинаем формировать торт с зелёного коржа, смазанного кремом, затем выкладываем смазанный жёлтый корж и продолжаем выкладывать, чередуя коржи.

Верхний корж кремом смазывать не нужно, его будем покрывать помадкой. Для приготовления помадки нужно растопить на водяной бане масло, шоколад и молоко, дать немного остыть. Полить верхний корж торта (пляцка) помадкой.

Дать настояться несколько часов. Края готового торта обрезать, использовать их для пробы и угощения деток.

Для украшения торта из белого шоколада можно приготовить снежинки. Для этого 50 грамм белого шоколада растопить на водяной бане с 1 столовой ложкой растительного масла.

С помощью кулька из пергаментной бумаги

растопленным белым шоколадом нарисовать снежинки на фольге.

Когда шоколад застынет, выложить снежинки на торт или сразу можно нарисовать снежинки на торте.

Вот такой яркий и нарядный торт получился.

Торт режем на кусочки и подаём с ароматным кофе или чаем.

Надеюсь, вам понравится и приятно удивит рецепт торта с халвой.

Источник

Пляцок з халвою “Зеленка”

Пляцок з халвою рецепт. plyaczok z halvoyu zelenka. Пляцок з халвою рецепт фото. Пляцок з халвою рецепт-plyaczok z halvoyu zelenka. картинка Пляцок з халвою рецепт. картинка plyaczok z halvoyu zelenka. Предлагаю приготовить вкусный торт с халвой прямоугольной формы с красивым разноцветным срезом. На западе Украины и Польше такой торт называется "пляцок". Срез пляцка яркий и многоцветный, благодаря разным слоям и крему. Красивые зелёные коржи получаются за счет реакции соды и халвы. Рецепт увидела у Лилии Цвет, за что ей большое спасибо.

Інгредієнти:

Коржі з халвою
яйця8 шт.
цукор5 ст.л.
халва500 г
сухарі панірувальні100 г
мука1 скл.
сода, погаш. оцтом2 ч.л.
Горіховий корж
горіхи грецькі1 скл.
яйця4 шт.
цукор4 ст.л
мука4 ст.л.
порошок до печива1 ч.л.
Крем
пудинг ванільний2 уп.
молоко750 мл
масло300 г
цукор150 г
Прошарок з желе
желе зелене1 шт
вода0,25 л

Цим смачним пляцком здивувала мене сусідка. Він у неї вийшов справді зелений-презелений))). Я спочатку подумала,що у тісті барвник. Але ні, такий зелений пляцок виходить від халви! При першій же нагоді, з великим натхненням, я взялася і собі пекти цей оригінальний зелений пляцок, щоб поділитись фото та відеорецептом із Вами. Але…на жаль…у мене зелені не вийшло. Ну зовсім трішечкии..якщо придивитись… у нижньому коржі….((( Хоча пляцок все ж таки мені сподовався (і всім, хто його куштував). Він високий, смачний і гарний. Тому вирішила викласти цей рецепт на сайті. Можливо, у Вас він вийде по- справжньому зелений. Чекаю на Ваші враження в коментарях до рецепта.

Як приготувати

Коржі з халвою

8 білків збити в густу піну, додати цукор, збивати, додати жовтки, збивати. Халву подрібнити та перемішати із панірувальними сухарями. Додати до збитих білків, перемішати на низьких обертах міксера. Додати муку та соду, погашену оцтом, перемішати. Пекти 2 коржі при температурі 180 град приблизно 30-40 хв. Готовність пробуємо дерев”яною паличкою.

Горіховий корж.

4 біки збити+4 ст. л. цукру збити + 4 жовтки збити + 4 ст.л. муки збити на низьких обертах міксера+1ч.л. порошку до печ + 1 скл. подрібнених горіхів перемішати. Пекти при температурі 180-200 град.

Від 750 мл молока вілити 1 скл., в якій розчинити 2 уп ванільного пудингу. До решти молока додати цукор за поставити, щоб закипіло. У кипляче молоко тонкою цівкою влити молоко з пудингом, постійно помішуючи до загустіння. Готовий пудинг остудити. Збити із м”яким маслом у пишну масу.

Желе зеленого кольору (зі смаком ківі, яблука чи агрусу) розчинити у 250 мл кип”ятку. Залити у форму, щоб утворився тоненький шар желе. Охолодити.

Збираємо пляцок: корж з халви – 1/2 крему – шматочки желе – горіховий корж – крем – желе корж з халви. Зверху залити пляцок шоколадною помадкою та прикрасити за бажанням.

Источник

Ням-ням за 5 хвилин

смачні рецепти для всієї родини

Пісочний пляцок з кремом з халви

Пляцок з халвою рецепт. ZgWqSGtACsA1. Пляцок з халвою рецепт фото. Пляцок з халвою рецепт-ZgWqSGtACsA1. картинка Пляцок з халвою рецепт. картинка ZgWqSGtACsA1. Предлагаю приготовить вкусный торт с халвой прямоугольной формы с красивым разноцветным срезом. На западе Украины и Польше такой торт называется "пляцок". Срез пляцка яркий и многоцветный, благодаря разным слоям и крему. Красивые зелёные коржи получаются за счет реакции соды и халвы. Рецепт увидела у Лилии Цвет, за что ей большое спасибо.

Пісочний пляцок з кремом з халви ✨?✨

Якщо ви любите халву, пропоную побалувати себе незвичайним і дуже смачним тортом. Крім незабутнього смаку у цього десерту є ще одна приємна особливість: його потрібно готувати за день до чаювання, а можна і за два. Таким чином, пляцок можна приготувати заздалегідь і звільнити себе цілий день перед святом. Пляцок складається з найтоншого шару пісочного тіста, безе з волоськими горіхами і ароматного крему з халвою. Таке поєднання нікого не залишить байдужим, а гості попросять не тільки добавки, але і рецепт.

складові

маргарин (вершковий) 150 г

молоко коров’яче 150 г

халва (ванільна) 200 г

масло вершкове 200 г

волоський горіх 120 г

Холодний маргарин розтерти руками з борошном і цукром (100 г) до отримання крихти, додати жовтки (білки підуть в безе), сметану і замісити тісто.

Розкачати на пергаментному папері два тонких коржа, приблизно 25х35 см.

Білки збити до стійких піків (якщо ємність з білками перевернути, вони не повинні випасти). Поступово, в декілька прийомів, не припиняючи збивання, додати цукор (180 г). Повинна вийти глянсова маса з стійкими піками.

Кожен пісочний корж змастити половиною білкової маси і посипати половиною грубо подрібнених горіхів.

Кожен корж випікати в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Безе має підрум’янитися, всередині воно може залишитися злегка вологим (якщо хочете повністю сухе безе, сушити його потрібно довше і при меншій темпратуре).

Молоко прогріти з цукром (70 г) до його розчинення, потім додати порізану халву.

Дати халву трохи розпуститися в гарячому молоці і збити занурювальним блендером до повної однорідності. Дати охолонути до кімнатної температури.

Збити розм’якшене при кімнатній температурі масло.

По одній столовій ложці вводити суміш молока і халви, кожен раз збиваючи до однорідності.

Випечені і остиглі коржі розрізати навпіл, вийде чотири прямокутних пласта. Кожен корж промазати кремом, верх і боки торта покрити кремом і обсипати подрібненою халвою. торт до подачі повинен провести в холодильнику добу, а можна і дві, чим довше він простоїть, тим смачніше буде.

Перед подачею можна прикраситипляцок розтопленим шоколадом.

Источник

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *